Държавата ще плати по 40 лева на ден за всеки

...
Държавата ще плати по 40 лева на ден за всеки
Коментари Харесай

Хотелиери, приютили украински бежанци им искат пари, обсъжда се държавна помощ от 40 лв

Държавата ще заплати по 40 лв. дневно за всеки украински емигрант, намерил леговище в хотели у нас. Това разгласи в Бургас министърът на туризма Христо Проданов. Средствата ще подкрепят сектора да се оправи със сметките за ток и изхранването на украинските жители.

Още идната седмица се чака хотелиерите, които са приютили украински бежанци у нас да стартират да получават обезщетения за към три месеца.

Коментираме сума към 40 лв. на човек, което значи спане плюс изхранване. Мисля че от понеделник ще имаме цялостна опция към този момент да стартираме да координираме процеса, като тези, които все още са настанени, те не са доста случаите, също ще помислим и за тези хора, сподели Христо Проданов министър на туризма.

В хотел в Слънчев бряг има настанени 17 украинци. До през днешния ден притежателят не е получил изясненост дали ще бъде обезщетен.

Аз оказвам помощ сега на тях, а на следващия ден ще бъда с тях, няма да има кой да им помогне, на мен би трябвало някой да оказва помощ. Парите, които дойдат, в случай че дойдат, каквито и да са, откъдето и да са за нас са в помощ, споделя Иван Цанов, хотелиер в Слънчев бряг.

Не знам какъв брой време ние ще останем тук. Ситуацията се мени всеки ден, а ние тук ще усещаме в сигурност, споделя Юрий Мелничук от Киев.

Според други хотелиери 40 лв. няма да стигнат за всички разноски.

Единият хотел, който съм отворил е със 160 стаи по 70 кв. Сметката на индустриален ток 70-75 хиляди лв. на месец. Пак ще са ни потребни, само че от понеделник до сряда, сподели Иван Динев, хотелиер в Несебър.

Във Варна от през днешния ден, хотелиери, които са приютили през последните дни близо 50 души, са принудени да им желаят пари.

30 лева на човек в стая, дневно, три пъти хранене. Аз доколкото мога устоях. Оттук нататък към този момент страната, тяхното посолство, който може да поставя някакви грижи, сподели Атанас Карагеоргиев, хотелиер.

Аз съм пенсионерка, получавам пенсията си на 21-во число. Каквото имах, изразходвах за битовите си сметки. Нямам нито стотинка, сподели Лариса от Киев.

Хотелиерите въпреки всичко споделят, че няма да оставят нито един емигрант на улицата.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР