Държавата ще отпусне над 7 млн. лева през 2018 г.

...
Държавата ще отпусне над 7 млн. лева през 2018 г.
Коментари Харесай

Държавата увеличи парите за домакинства в спорта до над 7 млн. лева за 2018 г.

Държавата ще отпусне над 7 млн. лв. през 2018 година за семействата на интернационалните надпревари в няколко спорта, демонстрира информация, предоставена от Министерството на младежта и спорта (ММС) на " Дневник ".

Общата сума, която идва по програмата на министерството, е 4.7 млн. лв.. Това е с над 200 хиляди лв. повече от предходната година.

В друга рубрика са средствата, ориентирани за международното състезание по волейбол и за стартовете по мотокрос, защото те бяха отпуснати след решения на Министерския съвет. Само за стартовете в мотокроса страната ще даде на Българската федерация по мотоциклетизъм 1 662 455 лв., което праща федерацията преди всичко по пари за семейства за 2018 година Наскоро министърът на спорта Красен Кралев сподели, че чака " брилянтна организация " на стартовете в мотокроса.

Тази година България приема надпревари от най-голям сан в няколко спорта. В това число влизат международните шампионати по волейбол за мъже, по художествена гимнастика и по гребане.

Най-много пари от министерството на спорта за образуване на надпревари получава федерацията по художествена гимнастика. Тя е и единствената, утвърдена от ММС с две разнообразни събития. За международното състезание в София през септември са отпуснати 1.260 млн. лв., откакто предходната година за подготовката на шампионата предплатено бяха преведени 195 хиляди лв..

Отделно федерацията, ръководена от Илиана Раева, получава и 120 хиляди лв. за шампионата от Световната купа, който ще се организира тази седмица (30 март - 1 април) в " Арена Армеец ".

В челото по доходи влизат още федерацията по ски с 900 хиляди лв. за Световната купа по сноуборд в Банско и федерацията по тенис с 500 хиляди лв. за шампионата за мъже от категория " АТП 250 ", които се организираха при започване на годината. Още 600 хиляди лв. са за организацията на международното по гребане, което ще се организира в Пловдив.

Напредък в парите за семейства бележи федерацията по таекуондо WTF. На организацията, получаваща чести похвали от Кралев, са отредени 400 хиляди лв. за европейско състезание за всички възрастови групи в дисциплините спаринг и пумсе.

В общата сметка влиза и волейболът. Държавата се съгласи да поеме заплащането на таксата от 5 млн. $ за семейството на международното състезание за мъже. Надпреварата ще се организира в България и Италия от 9 до 30 септември.

Сумата, която страната се ангажира да заплати, беше разпределена в няколко вноски в последните години. Миналата седмица Министерският съвет отпусна последната вноска от 500 хиляди $ (787 хиляди лева), което е задължението за 2018 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР