Държавата ще отпусне 800 млн. лв. заем на Булгаргаз, заяви

...
Държавата ще отпусне 800 млн. лв. заем на Булгаргаз, заяви
Коментари Харесай

Държавата отпуска 800 млн. лева заем на Булгаргаз

Държавата ще отпусне 800 млн. лева заем на " Булгаргаз ", съобщи служебният министър председател Гълъб Донев на постоянното съвещание на Министерския съвет през днешния ден.

" Министерството на енергетиката и Министерството на финансите изготвиха прлан за укрепване на Булгаргаз, като на днешното съвещание ще приемем разпореждане за разпределяне на 800 млн. лева "
Премиерът сподели още, че кабинетът ще одобри разпореждане за започване на присъединителния развой на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

" Предстои да приемем постановлението за подготвителните дейности за присъединението на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Много държавни управления работиха за интергацията а България в клуба на развитите пазари, на нас се падна достойнството отговорността да организираме и структурираме присъединителния развой. "
Гълъб Донев още веднъж акцентира, че се е наложило да бъдат импортирани ремонти в завети от предходния кабинет план на разпореждане и прикани да се спре с " политическите злоупотреби по тематиката ".

" Държавата не се управлява с хаштагове, а с членове и алинеи - с изрядни и професионално готови юридически документи. Недопустимо е да се слага под въпрос волята на България за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, още повече това да се прави за предизборна приложимост, разяснява той.
Министрите следва да дефинират ръководители на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет, на Националната комисия за битка с трафика на хора към държавното управление, както и на Централната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните.

Кабинетът се чака да одобри промени в състава на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт.

Друга точка в дневния ред е приемането на отчет за касовото осъществяване на държавния бюджет, в това число на централния бюджет и на главните индикатори на консолидираната фискална стратегия за първото полугодие на 2022 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР