Държавата ще отпусне 2,6 млн. лева на Община Русе за

...
Държавата ще отпусне 2,6 млн. лева на Община Русе за
Коментари Харесай

Отпускат 2,6 млн. лв. за възстановяване на летището в Русе

Държавата ще отпусне 2,6 млн. лв. на Община Русе за възобновяване на летището край града. Решението е взето на днешното съвещание на Министерския съвет, оповестиха от Общината.

Средствата ще бъдат употребявани за нова периметрова ограда, ремонт на пистата за политане и кацане, такси за лицензиране, летищна метеорологична станция, закупуване на системите за авиационна сигурност и образование на личния състав за работа с тях.

Решението идва броени дни, откакто министърът на превоза и известията Николай Събев и кметът на Русе Пенчо Милков проведоха публично разискване по тази тематика.

Догодина започват вътрешните полети сред Русе и София

От кметството изясняват, че от няколко месеца се работи интензивно летището да отвори порти за вътрешни полети по направлението от Русе до София и назад. Те ще се реализират от самолетна компания " Гъливеър ", която е декларирала публично желанието си.

За огромния план е образувана и работна група от висококвалифицирани специалисти във въздухоплавателната сфера - Дойчин Ангелов и Антони Търницов, които са привлечени като консултанти на община Русе. С тяхна помощ е осъществен прелиминарен финансов и механически разбор за положението и готовността на летището.

Отделно, проведеното анкетно изследване измежду жителите на района е посочило огромен интерес към полетите. От локалната администрация осведомят, че покривът и някои от пространствата в постройката на летището към този момент са ремонтирани с общински средства.

Свързани вести Летище Русе се връща на картата, афишират го за недвижима културна полезност СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР