Държавата ще осигури допълнителни количества ток на енергийната борса в

...
Държавата ще осигури допълнителни количества ток на енергийната борса в
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Държавата ще осигурява допълнително ток на борсата

Държавата ще обезпечи спомагателни количества ток на енергийната борса в сегмента „ Ден напред ", с цел да се овладеят скоковете в цените на електричеството за бизнеса. Това съобщи на министърът на енергетиката Теменужка Петкова след среща в Комисията за енергийно и водно контролиране с ръководителите на държавни компании, енергийната борса, Електроенергийният систематичен оператор и трите електроразпределителни сдружения.

До няколко месеца Българския пазар на електричество ще се сплоти с страните от Югоизточна Европа, което ще разреши на борсата да има повече снабдители.

Теменужка Петкова, министър на енергетиката: Ние от държавната енергетика - БЕХ, ТЕЦ-2, НЕК, поемаме съответен ангажимент да създадем нужното, тъй че да осигурим съгласно техническите благоприятни условия и потенциал на енергийните мощности да бъдат обезпечено в допълнение количество за борсата, което да даде опция борсовият пазар да се възстановява. Иван Иванов, ръководител на КЕВР: Това ще даде от една страна опция за предсказуемост на равнищата на електрическа енергия на борсата, въпреки това ще успокои българското общество, което изпитва съществени терзания от непрестанно изменящите се цени не електрическа енергия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР