Държавата ще обжалва решението на съда в Сливен да позволи

...
Държавата ще обжалва решението на съда в Сливен да позволи
Коментари Харесай

Държавата ще обжалва решението на сливенски съд да позволи на неваксинирано дете да ходи на градина

Държавата ще апелира решението на съда в Сливен да разреши на неимунизирано дете да върви на градина, съобщи bTV.

Дотук се стигна, откакто майка от сливенска детска градина подаде сигнал за детето на отец Евгений Янакиев, който отхвърля да имунизира осмото си дете. Отецът твърди едно от другите му деца е получило затруднение след ваксина за морбили.

След сигнала се стига до съд, като отец Янакиев печели делото. Според решението на магистратите възбраната детето да върви детска на градина е демонстрация на дискриминация.

Случаят върна дебатът за и срещу имунизациите на дневен ред, само че към този момент и със правосъдно решение по въпроса.

„ Ще апелираме това решение, би трябвало да спечелва справедливостта и имам вяра, че това ще стане ”, сподели пред bTV доктор Ангел Кунчев, държавен здравен контрольор.

Според него това правосъдно решение няма аналог нито на Балканите, нито в Западна Европа

Мотивите на сливенския съд са, че е нарушена е Конвенцията за правата на индивида, само че съгласно Кунчев се цитира единствено една част от конвенцията, а се не помни една точка, в която написа, че когато заплашваш останалите и тяхното здраве, предните правила не важат.

По думите му решението ще бъде анулирано на по-горна инстанция, само че то основава неприятен казус, който  разколебава и плаши родителите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР