Държавата ще направи всичко по силите си за пострадалите при

...
Държавата ще направи всичко по силите си за пострадалите при
Коментари Харесай

Крум Зарков: Ако КПКОНПИ бъде изцяло избирана от НС, това ще я подчини на мнозинството

Държавата ще направи всичко по силите си за потърпевшите при наводненията в региона на Карлово, сподели по Нова телевизия служебният министър на правораздаването Крум Зарков.

Има комбинация от безнаказаност и безвластие от доста дълги години. Беззаконието е, че не се търсят отговорни, а безотговорността касае всички, тъй като се отнасяме с неуважение към огромни тематики, уточни той.

Зарков съобщи, че няма причина да се съмнява в изнесените данни от институциите във връзка с сечта в региона.

Служебното държавно управление ще приготви закони, които депутатите да дебатират бързо. Част от тях са свързани с Плана за възобновяване. В тази връзка ще бъде непокътната концепцията за КПКОНПИ, създадена от предходното държавно управление, сподели Зарков и уточни, че комисията ще се занимава с корупция по високите етажи по властта.

По думите му би трябвало да бъде осмислено по какъв начин този орган да не се трансформира в бухалка. Ако КПКОНПИ бъде напълно избирана от Народно събрание, това ще я подчини на болшинството, което крепи държавното управление и това не е съответно, сподели още Крум Зарков.

Служебният министър желае пояснение от Конституционния съд какви са рестриктивните мерки в пълномощията на основния прокурор, тъй като с разширено пояснение на Конституцията се държи " под надзор изпълнителната власт ". Той изясни, че тълкуването на Министерство на правосъдието във връзка с надзора за правда е, че той (надзорът) касае единствено наказателните преследвания, а не се упражнява над всеки орган с възлагане на инспекции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР