Държавата ще компенсира семействата, чиито деца не са приети в

...
Държавата ще компенсира семействата, чиито деца не са приети в
Коментари Харесай

Държавата ще компенсира родителите на деца, неприети в детските градини

Държавата ще компенсира фамилиите, чиито деца не са признати в държавни или общински детски градини поради липса тук-там, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Условията са написани в разпоредба, призната от държавното управление.

Сумата ще се отпуска за деца от 3 години до постъпването им в първи клас, като тя ще бъде не по-голяма от междинната месечна прехрана от държавния бюджет на дете в предучилищно обучение. За 2021 година тя ще бъде одобрена до седем дни след влизане в действие на наредбата.

Условията за приемането на обезщетенията са детето да не е било признато в държавна или общинска детска градина заради липса тук-там, да е записано в такава в независима форма на образование или да посещава целодневна или полудневна група в частна просветителна институция, която не е включена в системата на държавно финансиране.

Държавата ще възвръща платените от родителите средства за образование и развъждане до размера на одобрената от министъра на образованието и науката сума, като ще би трябвало да дават съответните контракти и платежни документи за осъществени разноски.

След обнародването на наредбата искащите да аплайват за образователната 2020- 2021 година би трябвало да подадат заявление в общината по сегашен адрес на детето в период до 30 април 2021 година, се показва в прессъобщението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР