„Държавата ще гласува „против” увеличението на цената на водата”. Това

...
„Държавата ще гласува „против” увеличението на цената на водата”. Това
Коментари Харесай

Министър Аврамова с много важна новина за поскъпването на водата

„ Държавата ще гласоподава „ против” нарастването на цената на водата”. Това съобщи в предаването „ Здравей, България” министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

По думите й КЕВР има законово право да предлага и приема решения за промени в цените, само че такива не са наложителни. Тя е безапелационна, че няма регламентирано приключване на вода към промишлени предприятия в Перник

Министър Аврамова разяснява и заключението на прокурор Красимира Минчева, съгласно което тя и министърът на околната среда и водите би трябвало да поемат отговорността за водната рецесия в Перник. "Прокуратурата ще получи цялостна поддръжка по следствието си.



От Министерство на регионалното развитие и ВиК ще дадем цялостна информация. Ако бъде открита виновност, аз мога да нося отговорност. Ако Борисов изиска моята оставка, аз мога да я подам ", разяснява тя.

Аврамова посочи, че цените за толтаксите, които са дебатирани с всички представители на превозваческия отрасъл, са били два пъти по-високи от признатите от Министерския съвет през вчерашния ден.

„ Първоначалните цени, които предложихме са от 45 стотинки на км за Евро 6, до 90 стотинки за Евро 1. Това е за транспортни средства над 12 тона и над три оси”, изясни районният министър.

„ Смятаме, че това е рационалният компромис”, сподели още тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР