Държавата ще дотира 80% от цената (без ДДС) на поливната

...
Държавата ще дотира 80% от цената (без ДДС) на поливната
Коментари Харесай

Вижте как работи сайтът за цените на храните

Държавата ще дотира 80% от цената (без ДДС) на поливната вода като мярка против скъпите храни. Това разгласи министърът на земеделието Явор Гечев на конференция за представянето на осведомителната платформа със сравнителните цени на храните. Очаква се уеб сайтът да стартира да работи по-късно през днешния ден.

" Това ще е глътка въздух за земеделските производители, само че и за потребителите, по тази причина свързваме двете тематики ", сподели Явор Гечев.

На конференция в Министерски съвет министрите на стопанската система Никола Стоянов и на земеделието Явор Гечев показват осведомителния уебсайт, който ще порследява цените на храните.

Сайтът foodprice.bg се чака да проработи към 15.30 през днешния ден.

Той ще съдържа:
цени на вносител цени на едро цени на дребно, следени ежеседмчично по области на страната. Обхванати са както огромни вериги, по този начин и дребни търговски обекти, само че без промоции. цените на 11 съществени хранителни продукта от 7 европейски страни
Информационната платформа е построена от " Информационно обслужване ".

" Платформата сплотява всички институции, които имат отношение към тематиката. И това е инструмент освен на наблюдаване, само че и на запазване на данни, което все още е сериозна уязвимост - липсват такива данни ", съобщи министърът на стопанската система Никола Стоянов.

Сайтът ще демонстрира по какъв начин се образуват цените на главните артикули и ще разрешава съпоставяне с тези в останалите страни - членки на Европейски Съюз. Търговските вериги също са се съгласили да подават информация за цените си към държавната платформа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР