Държавата се тресе от серия скандали. Те превръщат така наречената

...
Държавата се тресе от серия скандали. Те превръщат така наречената
Коментари Харесай

ДСБ: Стабилността на Борисов е пълна пародия, държавата се тресе от скандали

Държавата се тресе от серия кавги. Те трансформират по този начин наречената непоклатимост на Бойко Борисов в безспорна подигравка. Очертава се нестабилна картина на страната и то при самото начало на действие на 44-тото Народно заседание и на държавното управление.

Това съобщи ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов на конференция след постоянно съвещание на Националното управление на партията през днешния ден.

ДСБ първи желаеха парламентарна анкетна комисия, която да обясни аргументите за абсурда „ НДК ”. Основното искане от тази комисия е да обясни дали има съществуване или прикриване на корупционни практики, акцентира Атанасов.

Зам. ръководителят на ДСБ Цецка Бачкова съобщи, че абсурдът „ НДК ” " касае на практика единствено логистичното обезпечаване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и избутва на назад във времето доста по-важния въпрос - какви са целите в това председателство ".

Информацията, налична на този стадий, е извънредно разнопосочна: от общи европейски цели до изключително значими тематики като интеграцията на Западните Балкани, кохезионна политика и Европа на разнообразни скорости, установи Бачкова.

Призоваваме държавното управление и министър Павлова допустимо най-скоро да стартират спор за установяване на целите на Българското председателство. За да бъдат те цели на България, а не на държавното управление, би трябвало да има открит публичен спор, сподели зам. ръководителят на ДСБ.

Прави усещане и неналичието на оповестени състезания, при острата липса на административен потенциал за подсигуряване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. На какъв принцип ще се назначават специалистите, по какъв начин кадрово ще се обезпечи и работи сполучливо България в този развой, запита Бачкова.

Две основни промени в Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, признати на първо четене в Народно събрание, стягат примката към врата на българските жители, дребен и междинен бизнес, установи Йордан Иванов, ръководител на ДСБ Пловдив.

Първата смяна е намаляването на прага на разплащанията в брой. По този метод се понижава финансовата независимост, безапелационен бе той.

Извън редицата неудобства, това основава директна опция за надзор върху дребния и междинен бизнес. Основната концепция, че администрацията би трябвало да улеснява живота на българските жители и бизнес е изтикана в ъгъла, съобщи Йордан Иванов.

Втората смяна в Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, за която не се повдига публичен спор, е прехвърлянето на нормалните отговорности от бизнеса и юридически лица към физически лица. Тези промени плануват отговорностите на юридическите лица при напълно неразбираеми условия да бъдат трансферирани върху шефове на сдружения и притежатели на капитал. Това напълно трансформира логиката на правене на бизнес и обезсмисля съществуването на сдружения с лимитирана отговорност, сподели ръководителят на ДСБ Пловдив.

Той подсети, че такива приходи в страната се разходват без глоба от Народното събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР