Държавата се опитва да предприеме целия спектър от мерки, който

...
Държавата се опитва да предприеме целия спектър от мерки, който
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Големият натиск предстои

Държавата се пробва да предприеме целия набор от ограничения, който е нужен – първо за битка със болестта, за предотвратяване на хората и в това време да вземе социално-икономически ограничения. Държавата би трябвало да е на мястото си, държавните контролни органи би трябвало да наблюдават за спазването на ограниченията. Обществото би трябвало също да поставя старания ". Това съобщи пред NOVA вицепремиерът Томислав Дончев.

Той прибавя, че в страната има разкрити задоволително кревати. Нужда от усъвършенстване има системата за съгласуваност и логистика, т.е. болният да бъде насочен там, където има свободно легло.

„ Очаква се, може би, най-тежкият напън от страна на пандемията да е месец декември. Това е прогноза, която не се базира на повтарящ се модел. До в този момент не сме се сблъсквали с това заболяване, науката знае към момента малко за него. Но в един миг, даже и без ваксина, самият факт, че един забележителен % от популацията ще се е срещнал със болестта, ще ограничи разпространяването. Но това би трябвало да върви със спазването на всички ограничения “, съобщи Дончев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР