Държавата се опитва да облекчи последствията от безводието. Директорът на

...
Държавата се опитва да облекчи последствията от безводието. Директорът на
Коментари Харесай

Асен Асенов: Държавният резерв праща над 130 000 литра вода до населените места на воден режим

Държавата се пробва да облекчи следствията от безводието. Директорът на Държавна организация Държавен запас и военновременни запаси Асен Асенов коментира пред Българска национална телевизия, че от началото на годината над 77 000 литра вода са доставени до хората. Още 130 000 литра вода се доставят до обитаеми места на воден режим. По думите му хората могат да разчитат на Агенцията .

При бедствено или отчасти бедствено положение до дни помощ се дава до нуждаещите се, посочи Асенов.

Той бе безапелационен, че въпреки отпущането на помощ да става с решение на Министерски съвет, процедурата е бърза. От кметовете се изисква да изпратят писмо с искане за помощ до Агенцията. Законът не разрешава на Агенцията да дава помощ при регулярни обстановки на безводие, стана ясно от коментара на Асен Асенов. До ден-два сме до хората, увери той. Държавният запас съхранява разфасовки с вода от 1,5 литра и 10 литра.

 

За към 1,5 милиона лв. е предоставената помощ на Украйна. Вода, храна и медикаменти са предоставени от запаса на воюващата страна. Това е по искане на Украйна. Даваме, само че колкото ни е допустимо, разясни Асен Асенов, като съобщи, че преди всичко стоят потребностите на нашето население.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР