Държавата се е разбрала с големите търговски вериги джентълменски да

...
Държавата се е разбрала с големите търговски вериги джентълменски да
Коментари Харесай

Търговците съгласни да продават хляба без печалба

Държавата се е схванала с огромните търговски вериги " кавалерски " да продават самун без облага. Става дума за двата най-разпространени типа от тестения артикул - " Добруджа " и бял, разгласи земеделският министър Румен Порожанов пред медии. Той регистрира, че от юли хлябът е поскъпнал с към 10 стотинки. В магазините на другите търговски вериги цената не е закрепена, тъй като зависи от сделките с доставчиците.

Пазарът на питателните артикули се развива изцяло пазарно, счита Порожанов и даде за образец цените на захарта и олиото, които се търгуват със съществено понижение. „ Цената на слънчогледа и царевицата понижава, тъй като имаме добра годишна продукция поради дъждовете, само че те пък повлияха негативно на пшеницата “, разяснява още цените министърът. На хляба повишаването се дължи главно на по-високата цена на пшеницата от новата годишна продукция, което води и до повишаване на брашното. Близо 13 стотинки е нарастването от юли, което е близо 10% при 20% нарастване на цената на пшеницата.

Порожанов заяви още, че падат част от рестриктивните мерки, наложени от вируса на африканската чума, при лова на диви свине

Близо половината от 1100 проби след първия ловджийски излет са негативни, демонстрират данните на земеделското министерство. „ Нямаме съображение да не вършим гонки без кучета, оградата с Румъния е изцяло надеждна “, разяснява земеделският министър пред „ Монитор “.

В регионите, където има сухоземна граница, ще бъде позволен лов без кучета в региона към Свищов, където от другата страна на река Дунав няма разпространяване на чумата, ще бъде позволен и гонка на животни при лов. Около морските курорти също ще е позволена, добави министърът. Забрана има за Тутраканци, там ще продължи наблюдението от БАБХ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР