Държавата създава дружеството, което ще може да извършва спешна медицинска

...
Държавата създава дружеството, което ще може да извършва спешна медицинска
Коментари Харесай

Държавата прави дружеството за спешна медицинска помощ по въздух

Държавата основава сдружението, което ще може да прави незабавна здравна помощ по въздух. Това съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков преди началото на постоянното съвещание на Министерския съвет.
Припомняме, че през вчерашния ден от Здравното министерство оповестиха социална поръчка за пазаруване на 6 медицински хеликоптера. Закупуването им ще бъде финансирано по Плана за възобновяване и развиване. Първата машина би трябвало да дойде в края на 2023 година Има алтернатива за пазаруване на още два хеликоптера. Така, за общо 8 машини, страната би дала към 162 милиона лв..

„ България най-сетне ще има незабавна здравна помощ, която ще може да оказва помощ в 60-те минути след случая или така наречен „ златен час”. Това е една голяма победа за българското държавно управление и българските граждани”, разяснява Петков, представен от Нова телевизия.

Той заяви още, че предстоящите средства за хотелиерите, приели бежанци от Украйна, ще бъдат изплатени през днешния ден. „ Ще приемем 80 млн. да бъдат платени от европейски средства за украинските бежанци”, уточни министър председателят в оставка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР