Държавата само се преструва, че прави нещо за овладяване на

...
Държавата само се преструва, че прави нещо за овладяване на
Коментари Харесай

Икономистът Стоян Панчев: Служебното правителство само товари търговците с бюрокрация

Държавата единствено се преструва, че прави нещо за преодоляване на инфлацията. Това, което прави действително, е да натовари търговците с повече администрация, това съобщи в “Пресечна точка ” по Нова телевизия икономистът Стоян Панчев. “За всяка стока ще се попълня, попълня, попълня ”, изясни той и изрази подозрение, че това ще даде някакъв ефикасен резултат за преодоляването на цените.

Инфлацията не идва от търговците или от спекулантите, дето още не са открити, тя е резултат от работата на централните банки и на държавните управления, разяснява икономистът. Панчев предизвести, че в случай че служебното държавно управление продължи досегашната наклонност, ще се стигне до това цените да се дефинират административно от служители, което е един от най-големите проблеми на социализма. Няма никакъв смисъл да се връщаме към това, разяснява той.



Друг икономист в предаването - Михаил Кръстев, пък прикани да не се постановат разнообразни ставки на Данък добавена стойност, тъй като това не въздейства на инфлацията. Той сподели също, че политиците би трябвало да поемат след изборите отговорността да върнат остарялата ставка за заведенията, която беше въведена поради пандемията, която от дълго време завърши.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР