Държавата само е спечелила от начина, по който са проведени

...
Държавата само е спечелила от начина, по който са проведени
Коментари Харесай

Поръчките на тестове за учениците скара Кацаров и Балтов в планарната зала

„ Държавата единствено е спечелила от метода, по който са извършени поръчките за антигенните проби за деца “, увери Кацаров
„ Държавата единствено е спечелила от метода, по който са извършени поръчките за антигенните проби за деца “, уточни на парламентарен надзор министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров. Проф. Асен Балтов от ГЕРБ насочи въпрос за извършена процедура за закупуване на бързи антигенни проби, подобаващи за проучване на деца за ковид, с цел да стартира присъственото образование у нас.

Кацаров изясни, че условието за 75 % период на валидност на тестванията е общоприетоо условие за такава процедура.

„ Ние намалихме прогнозната цена при сключването на договорите три пъти. Постановлението на Министерския съвет ни даде средства за закупуване на 1.5 млн. теста. Ние договорихме и закупихме 4.7 млн. теста със същите пари -три пъти повече “, посочи Кацаров.

Проф. Асен Балтов възрази, че с дейностите си по провеждането на търговете за доставка на тестванията министър Кацаров е ощетил страната и е основал суматоха измежду родителите.

„ След първата провалена поръчка, незаконосъобразно сте трансформирали съществени индикатори по договорите на класирани участници по процедурата “, разяснява проф. Балтов. Той посочи, че тестванията са от китайски производител, а нерегламентираните дейности са били доказани от някогашния заместник-министър Димитър Петров.

От своя страна министър Стойчо Кацаров се оправда, че проф. Балтов демонстрира персоналната си злост, тъй като е бил уволнен за маса нарушавания в „ Пирогов “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР