Държавата, с нейните институции, е в непрестанен контакт с журналиста

...
Държавата, с нейните институции, е в непрестанен контакт с журналиста
Коментари Харесай

Премиерът: Държим връзка с Христо Грозев, ще изразим официален протест

Държавата, с нейните институции, е в непрекъснат контакт с журналиста Христо Грозев. Това разяснява служебният министър председател Гълъб Донев преди началото на съвещанието на кабинета. Премиерът посочи, че България не е била осведомена по формален път от Русия за повдигнатите срещу журналиста обвинявания. 
Прочетете още
„ За нас този акт е недопустим, съставлява посягане против свободата на словото и опит за заплашване на български жител. Правителството, посредством Министерство на външните работи, ще изрази формален митинг против оповестяването за търсене и ще упорства за цялостна информация ”, безапелационен бе Донев.

Премиерът уточни, че дейностите за оказване на подпомагане от страна на българското държавно управление не са реакция на напън, „ както настояват някои ”. „ Посланикът на Руската федерация е извикан в Министерство на външните работи за пояснения по случая ”, добави той. Министър-председателят посочи, че страната е в контакт с Грозев доста преди информацията за издирването му да се трансформира в „ гореща новинарска тематика ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР