Държавата реагира сравнително бързо, но съм далече от мисълта, че

...
Държавата реагира сравнително бързо, но съм далече от мисълта, че
Коментари Харесай

КЕВР ще направи всичко възможно да тушира поскъпването за хората

" Държавата реагира относително бързо, само че съм надалеч от мисълта, че компенсацията е задоволителна. Все отново е по-добре от нищо. Не знаем дали през ноември ще са потребни тези 110 лв.. Нас ни тормози технологията на погашение поради недобросъвестни участници на пазара и може да се получат изкривявания. Механизмът за погашение на тези 110 лв. би трябвало да е оптимално бързо работещ. Може да бъдат измислени компании, които не съществуват или са със скрити притежатели, които ще изчезнат, откакто получат помощта ". 

Това разяснява пред БНР Константин Стаменов, председател на УС на Българската федерация на индустриалните енергийни потребители. И уточни, че до компенсацията би трябвало да имат достъп към 630 000 компании. 

110 лв. за 1 мегаватчас ще е компенсацията, която ще получат за месеците октомври и ноември небитовите консуматори поради високите цени на електрическата енергия на свободния пазар.  

По думите на Стаменов КЕВР ще направи всичко допустимо да тушира повишаването за популацията:

" В момента парите, които се изкарват в стопанската система, се изсмукват в енергетиката. За благополучие, това се случва в границите на България. Има механизми и без съществуване на парламент да се подхващат ограничения и да бъде възобновен салдото, с цел да се омекоти удара, който ще пристигна при битовите консуматори ". 

" През последните 20 години виждаме, че при всеобщите дотации към възобновимите източници има съвсем нулеви вложения към така наречен базови мощности - газова или нуклеарна централа, да вземем за пример. Ако се строи каквато и да е мощ, тя би трябвало да се строи на пазарен принцип без никакви дотации. Тази рецесия сега демонстрира това ", добави Константин Стаменов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР