Държавата през последните години прилича на един заседнал асансьор във

...
Държавата през последните години прилича на един заседнал асансьор във
Коментари Харесай

Николай Василев: Държавата е като заседнал асансьор, трябва ѝ сериозен ремонт

„ Държавата през последните години наподобява на един затънал асансьор във всички сфери. Държавата се нуждае от сериозен ремонт, каквато визия обичайно липсва сподели икономист Николай Василев пред бТВ.

„ Можехме и трябваше да имаме остатъци или най-малко уравновесени бюджети “, сподели Василев.

„ Неголямо перо е редуциране на администрацията. В администрацията към този миг има 12 000 незаети бройки. Какво пречи някой да ги отстрани? Ако огромните инфраструктурни обекти се постоят посредством концесии – автомагистрали, летища, пристанища, жп обекти и ВиК обекти, няма да има потребност от милиардни финансови разноски. С концесии може да се построят за един мандат. Управляват ни леви популисти “, сподели още той.

Според някогашния стопански министър инфлацията на 50% е български артикул

„ Надявам се пенсиите да не престават да порастват както растяха през последните години като резултат от по-висок стопански напредък, Брутният вътрешен продукт и по-добра събираемост През последните две години пенсиите пораснаха внезапно, само че за сметка на взимане на по огромен държавен дълг, осъществяване на рекордни бюджетни дефицити и предплатено харчене на парите от Плана за възобновяване за обществени цели. Те се похарчиха за пенсии “, съобщи Василев.

Според него през последните две години поради неправилната бюджетна политика се е завъртял безпорядък с това, че дефицитите непрекъснато са по-големи в сравнение с би трябвало.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР