Държавата поставя тежки условия пред частните детски градини и училища,

...
Държавата поставя тежки условия пред частните детски градини и училища,
Коментари Харесай

Държавното финансиране на частни училища ще бъде съпътствано с тежки условия

Държавата слага тежки условия пред частните детски градини и учебни заведения, с цел да получават държавно финансиране, излиза наяве от план на разпоредба на просветното министерство, оповестен за публично разискване.
Тя урежда реда за финансиране на частните заведения, които следващата година за пръв път ще могат да получават държавна дотация. Срещу това ще би трябвало най-малко 20% от децата да се одобряват гратис, в това число деца и възпитаници с изявени способности и със специфични просветителни потребности. Освен това ще има ограничаване за размера на сумите, които могат в допълнение да се събират от родителите, написа в. " Сега ".
При кандидатстването за държавно финансиране частното учебно заведение или детска градина ще би трябвало да показва информация кои действия се заплащат от родителите и какви са разноските, свързани с реализирането им. Трябва да приложат и механизъм за разделяне на общите разноски, както и на активите и пасивите, свързани с дейностите по възпитанието и образованието на децата. Освен това се изисква още една информация - за плануваните средства за финансиране на разноските и за осъществените разноски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР