Държавата получи оценка Среден - 3,31 за грижите за децата.

...
Държавата получи оценка Среден - 3,31 за грижите за децата.
Коментари Харесай

Държавата получи Среден - 3,31 за грижите за децата

Държавата получи оценка " Среден " - 3,31 за грижите за децата . Това е най-високата оценка досега през осемте години, в които се създава Докладът за грижите на страната към децата, оповестиха от Национална мрежа за децата. В документа има и допитване до деца и до родители.

" Въпреки възходящия резултат, общата оценка е въпреки всичко " Среден " и напредъкът е неудовлетворителен, което в доста огромна степен се дължи на некоординираните старания на институциите и работата на парче що се касае до политиките за децата и фамилиите ".
 4 500 деца у нас живеят в кримисреда
4 500 деца у нас живеят в кримисреда

1 634 деца в страната са потърпевши при закононарушение

Това разяснява Георги Богданов, изпълнителен шеф на Национална мрежа за децата . " През 2018 година по-голямата част измененията, които бяха осъществени, се направиха под натиска на наставнически организации и на структури на гражданското общество . Затова, в " Бележник 2019 " извеждаме като водеща тематика обстановката с гарантирането на правата на децата с увреждания ", добави Богданов.

През 2018 година страната получи най-ниската оценка от момента на правене на отчета - Среден 2,88 .

Осмото по ред издание на годишния отчет " Бележник 2019: Какъв е междинният триумф на страната в грижата за децата ? " беше показано в София и в още седем града в страната.

Докладът се създава от Национална мрежа за децата - обединяване на 152 цивилен организации от цялата страна , които работят за и с деца и фамилии. Той прави обзор на главните политики, ориентирани към благосъстоянието на децата в България . Автори са 30 специалисти, които всекидневно са на терен и работят непосредствено с деца и фамилии в цяла България.
 НЗОК твърди - без проблеми при лекуването на деца и възрастни в чужбина Обновена
НЗОК твърди - без проблеми при лекуването на деца и възрастни в чужбина

170 заявки за лекуване на българи в чужбина

За трета поредна година отчетът включва и мнението на над 460 деца , младежи, родители и експерти.

Целта е да се разбере какъв е животът на децата, на техните родители и по какъв начин се оправят експертите , чиято роля е да ги поддържат - учители, здравни и обществени служащи и други Така, дружно с експертната позиция, се демонстрират и усещанията, настройките и упованията на елементарните хора.

Докладът не претендира за представителност и пълнота . В него участниците в 31 фокус групи и онлайн анкета споделят обстоятелства за своя живот и мненията си за обществените услуги в региона на опазването на здравето, образованието, правораздаването и фамилията . Тази година двата отчета - този с оценките на специалистите, и този, с мнението на децата, родителите и експертите, са показани в една обща брошура . В нея има отзиви на деца, набрани посредством допитвания, извършени от младежи от Национален Юрочайлд конгрес - България (НЕФ) и от децата в младежка мрежа " Мегафон ".

Гарантирането на детските права е показано в 8 основни тематики:
Благосъстояние на децата Закрила от всички форми на принуждение Ранно детско развиване Детско здраве Образование Семейна среда и различни грижи Правосъдие за деца Детско присъединяване.
По време на събитието бе показано и видео с мнението на деца от младежка мрежа " Мегафон ". Специални послания към министрите, записани в същински " Ученически книжки " и попълнени от децата, ще бъдат връчени на съответните министри.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР