Държавата поема цялата дейност по контрола на храните на ГКПП

...
Държавата поема цялата дейност по контрола на храните на ГКПП
Коментари Харесай

Държавата поема цялата дейност по контрола на храните на ГКПП Капитан Андреево

Държавата поема цялата активност по контрола на храните на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Това разгласи министърът на земеделието Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година откакто Министерски съвет разгласи елементи от пункта за стратегически обект от голяма важност за националната сигурност.

" С това недвусмислено се поставя точка за това какво прави страната във връзка с санитарния надзор на храните, които влизат през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Това е началото на края на цялата драма на " Капитан Андреево ", с която страната демонстрира, че недвусмислено поема контрола на държавната граница. Цялата активност по контрола на границата за храни ще се извършва единствено и само от страната, а след 6 месеца това ще се извършва на място от държавната лаборатория ", изясни Гечев.

Служебният министър председател Гълъб Донев разяснява, че по този начин ще върне сигурността и качеството на стоките, които влизат през този пункт, който е и външен за Европейски Съюз.

" Целта е ясна - да върнем сигурността и качеството на контрола на стоките, които влизат в Европейски Съюз. Няма да допуснем българската граница, която е външна граница на Европейски Съюз, да се употребява за вътрешнополитическа приложимост. Категорични сме, че мястото на България е в Шенгенското пространство ", разгласи при започване на постоянното държавно съвещание служебният министър председател Гълъб Донев.

Земеделският министър разясни, че и сега частната компания " Евролаб ", която преди извършваше фитосанитарния надзор, не прави активност на граничния пункт.

" Държавата не води борби с никого. Най-вероятно правосъдните разногласия ще продължат, само че това не значи, че страната няма да работи ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР