Държавата поема т.нар. златен гьол“ на границата ГКПП Капитан Андреево“.

...
Държавата поема т.нар. златен гьол“ на границата ГКПП Капитан Андреево“.
Коментари Харесай

Волята на президента: държавата поема „златния гьол“ на границата с Турция

Държавата поема така наречен „ златен мочур “ на границата Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Дезинфекцията на колите, влизащи у нас от Турция, към този момент ще се прави от държавна компания. Договорът на частната компания изтича на 12 март т.г., през днешния ден ѝ е изпратено двумесечно предупреждение, че няма да бъде удължен. Това заяви земеделският министър Явор Гечев. Той разясни, че в контракта има уговорка, съгласно която е належащо предупреждение, в случай че няма да бъде удължен.

„ Целта е страната да ръководи процеса, а не да оставяме БАБХ сама “, съобщи агроминистърът. Това е и волята на президента Румен Радев, акцентира Явор Гечев.

Земеделският министър акцентира, че по време на ръководството на служебния кабинет фитосанитарният надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ се реализира само от страната. Предстои оповестяването на социална поръчка за държавна лаборатория, която ще бъде разположена на границата.

По думите му сега на граничния пункт ситуацията е спокойна и няма опашки от камиони, като съгласно специалистите е удачно дезинфекцията да продължи за предварителна защита на заболявания.

„ Държавата има задоволителен потенциал “, сподели министър Гечев. Той осведоми, че се работи по цялостна стратегия, обвързвана с фитосанитарния надзор на граничните пунктове, която ще обхване и железопътния превоз.

Днес на „ Капитан Андреево “ изпълнителният шеф на Агенцията за храните доктор Иван Шиков сподели, че до края на седмицата ще бъде пусната публичната поръчка за създаване на лаборатория на пункта.

В момента пробите, които се вземат на, се изпращат в централната лаборатория в столицата. Това лишава към 24 часа, през които тировете изчакват на паркинги на няколко километра от границата.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР