Държавата подготвя регулация за доставката на храна за вкъщи. Съществуващите

...
Държавата подготвя регулация за доставката на храна за вкъщи. Съществуващите
Коментари Харесай

Държавата подготвя регулация за доставката на храна за вкъщи

Държавата приготвя регулация за доставката на храна за у дома. Съществуващите и все още правила ще бъдат систематизирани и допълнение към разпоредба, оповестена за публично разискване.
Браншът приема новия правилник с вярата, че пазарът ще пресее компаниите, които се възползваха от обстановката през март след въвеждане на ограничаващите ограничения и доставките за седмица скочиха с 30%.

Бизнесът с доставка на храна се развива у нас едвам от няколко години - до 6% от активността на заведенията преди пандемията. Covid-кризата даде мощен подтик на тази услуга, изключително в първите седмици на обществената изолираност. Тогава обаче на пазара излязоха филми, които не отговаряха на всички правила в изпитание да запазят активността. Това споделя Ричард Алибегов, ръководител на Асоциацията на заведенията.

„ Първите две-три седмици имаше взрив, към 30% скок, само че по-късно се възвърнаха числата и останаха компаниите, които са одобрени на пазара. В следствие те имаха към 15% скок ".

Регулацията е нужна, с цел да се защищити браншът от изкушенията на нелицензираните търговци. Разрастването на тези търговски практики в изискванията на епидемията също постанова обединяването на разпоредбите в една разпоредба, тъй че храна да могат да доставят само компании, регистрирани по Закона за храните и с транспортни средства, които дават отговор на хигиеничните условия и са очевидно обозначени за елементарно следене.

Регламентът няма да оскъпи доставките, акцентира Алибегов.

Докато епидемията се разраства, доставката на храна остава един от избавителните разновидности за бизнеса. Затова браншовите асоциации не престават да упорстват и те да бъдат обложени с по-ниската ставка на Данък добавена стойност от 9%, която беше въведена от юли за потреблението на място.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР