Държавата планира да разшири услугите на Български пощи в малките

...
Държавата планира да разшири услугите на Български пощи в малките
Коментари Харесай

Разширяват услугите на пощите в отдалечените райони

Държавата възнамерява да разшири услугите на " Български пощи " в дребните обитаеми места, с цел да притеглят повече доходи. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков по време на чуване пред депутати от транспортната комисия, представен от Българска национална телевизия.

Състоянието на " Български пощи " не е положително от много време, призна той. След либерализацията на пазара, компанията не е конкурентоспособна на частните оператори. От две години обаче се следи наклонност за стабилизиране, сподели Желязков.

Очаква се в края на годината дефицитът в бюджета на компанията да е към 2 млн. лв., заяви транспортният министър.

Най-големи са разноските за личен състав. Сумата ще набъбне още през идната година след нарастването на минималната работна заплата.

С мениджмънта на пощите се създават и други услуги, които ще залегнат в портфолиото на компанията. " Така, че вместо да се свиваме, би трябвало да си усилваме приходите ", сподели Желязков и по този метод отговори на депутатите дали се възнамерява закриване на дребни пощенски клонове.

През втората половина на януари 2020 година " Български пощи " влизат в разпространяването на вестници и други печатни издания, стана ясно при започване на този месец.

Пресата ще бъде популяризирана по 18 национални маршрута, 115 районни и 110 нощни. Това са 3500 доставки на 400 пакета дневно.

Наред с политиката за пощите министърът осведоми депутатите, че за идната година в централния бюджет са планувани 70 млн. лв. за вътрешноградски и селски транспорти - друга значима услуга за дребните селища и труднодостъпни региони. Сумата се усилва по отношение на тазгодишния бюджет.

Припомняме, на 23 октомври Министерски съвет реши в Пощите да се продават вестници, книги и периодически щемпел.

По предварителни калкулации 800 000 км ще е логистиката за доставка на вестници. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР