Държавата отпусна общо 1.4 милиона лева за първите две големи

...
Държавата отпусна общо 1.4 милиона лева за първите две големи
Коментари Харесай

Държавата даде 1.4 млн. лева за тенис турнира и Световната купа по сноуборд

Държавата отпусна общо 1.4 милиона лв. за първите две огромни спортни събития, на които България ще бъде хазаин през 2018 година - Световната купа по сноуборд в Банско и шампионата от категория " АТП 250 " в София, заяви Министерството на младежта и спорта (ММС) пред " Дневник ".

Ски федерацията получава 900 хиляди лв. за Световната купа по сноуборд, която ще се организира за втора поредна година. Миналата година бяха отпуснати 990 хиляди лв..

Третото и по контракт последно издание на тенис шампионата в София е финансирано от страната с 500 хиляди лв.. Същата сума беше отпусната и предходните две години.

През 2018 година България ще посрещне още три огромни надпревари. През септември ще се проведат международното състезание по художествена гимнастика в София, международното състезание по гребане в Пловдив и международното състезание по волейбол, на което България е съдомакин с Италия.

По-късно този месец спортното министерство би трябвало да разгласи общата сума, която ще бъде отпусната за семейства през 2018 година Миналата година страната финансира 21 семейства с общо 4.5 милиона лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР