Държавата отпуска допълнително по 2500 лв. на пострадалите от наводнените

...
Държавата отпуска допълнително по 2500 лв. на пострадалите от наводнените
Коментари Харесай

Държавата отпуска допълнително по 2500 лв. на пострадалите от наводнените села Богдан, Каравелово и Слатина

Държавата отпуска в допълнение по 2500 лева на потърпевшите от наводнените села Богдан, Каравелово и Слатина. Финансовата поддръжка ще отиде при хората, чиито домове бяха наранени от огромния потоп на 2 септември предходната година, съобщгава " Нова телевизия ".

Хората не престават сами да отстраняват вредите. Всички наранени семейства получиха по 375 лева еднократна помощ от страната. 396 фамилии в трите села получиха и средства по дарителската акция, само че те се оказаха незадоволителни.

Кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов сподели, че министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров е издал заповед към " Фонд за обществена протекция ", с която се дава опция на всички потърпевши, одобрени с решение на Общинския съвет,  да аплайват за в допълнение финансово подкрепяне в размер до 2500 лева

Кандидатстващите би трябвало да дават отговор на четири условия: парцелът да е законно издигнат, да са получили първичната помощ от 375 лева, жилището да е само и да имат месечен приход „ обществен най-малко “ – 504 лева на член от фамилията, добави Кабаинавов. И акцентира, че пари няма да се дават, а ще се заплащат фактури за домакинско съоръжение и обзавеждане на дома.  Документите се подават в Община Карлово от понеделник, краен период няма.

Кметът изясни и какви дейности са подхванати по възобновяване на селата след наводненията. Той уточни, че хората ще получат и обещаните 1200 кубика дърва - по 4 кубика на семейство.

Кабаиванов уточни, че речните корита са почистени и няма риск за живота на хората в трите села. Инфрастуктурата ще продължи да се възвръща съгласно финансирането, а строителството на мостовете ще стартира най-рано през лятото, добави Кабаинавов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР