Държавата отпуска до 2500 лева за обзавеждане на пострадалите от

...
Държавата отпуска до 2500 лева за обзавеждане на пострадалите от
Коментари Харесай

Държавата отпуска до 2500 лв. за обзавеждане на пострадалите от наводненията в Карловско

Държавата отпуска до 2500 лв. за обзавеждане на потърпевшите от наводненията в Карловско. Това стана ясно по време на среща сред вицепремиера и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров и кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов. Двамата разискаха опциите за оказване на спомагателна поддръжка на потърпевшите в наводнените села в района през септември предходната година.

По време на диалога министър Лазаров е обяснил, че през 2023 година Фонд „ Социална протекция “ ще отпусне еднократна помощ до 2500 лв. на човек или фамилията за закупуване на оборудване/обзавеждане на потърпевшо жилище при спешна обстановка.

Общият бюджет на фонда за подкрепяне при наводняване, земетресение, пожар или друго злополучие е 860 000 лева Дейностите за поддръжка на потърпевшите хора ще се подкрепят от общинските администрации и Агенция за обществено подкрепяне, оповестиха от пресцентъра на Общината.

По данни на Агенцията за обществено подкрепяне досега 414 фамилии са подкрепени с еднократна помощ от 375 лв. след наводнението. Изплатената сума е в размер на 155 250 лв.. Допълнително по Програмата за храни и главно материално подкрепяне в Община Карлово топъл обяд получават 371 нуждаещи се.

По време на диалога са разисквани и опциите за развиване на 12-те обществени услуги, които се намират в Община Карлово.

Автор: Станислава Христозова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР