Държавата отпуска 100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития.

...
Държавата отпуска 100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития.
Коментари Харесай

100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития

Държавата отпуска 100 млн. лева за ремонт на студентски общежития. Новината разгласи министър-председателят акад. Николай Денков пред медии в Приморско. Снощи министър председателят заяви и новите размери на студентските стипендии от 1 октомври т.г. Минималната се усилва с 41% и става 120 лева, а оптималната – с 11% и размерът й ще бъде 200 лева На 400 лв. се покачва еднократната премия за отлични достижения.

Акад. Денков съобщи още, че страната отделя 12 милиона лв. за ограждане и облагородяване на три студентски кампуса в столичния Студентски град. „ С стратегия „ Образование “ продължаваме да финансираме студентските практики – нещо, което е извънредно потребно за студентите, тъй като по този начин те срещат директно работодателите “, означи още министър председателят.

По мотив случая в София, при който пийнал водач умъртви момче на пешеходна пътека, министър-председателят бе безапелационен, че масираните инспекции по пътищата не престават. Той напомни законодателните промени против нарушителите на пътя. “Трябва да разберем, че това държание убива нашите деца. Ето го директният смисъл на направените промени “, съобщи още акад. Денков.

„ Аз нямам ментори, тъй че може би това е казусът на президента – че и той не ми е наставник. “ Така министър председателят отговори на следващия коментар на президента по негов адрес. Министър-председателят акцентира, че институциите би трябвало да работят съгласно своите пълномощия, заложени в Конституцията и законите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР