Държавата отне имущество за близо половин милион лева от мъж

...
Държавата отне имущество за близо половин милион лева от мъж
Коментари Харесай

КОНПИ отне имущество за 407 837 лева от двама сводници

Държавата лиши имущество за близо половин милион лв. от мъж и жена - сводници, занимавали се и с пране на пари.
Окончателното решение е на Върховният касационен съд, който не позволи обжалване и постанови лишаване на имущество за 407 837 лева по иск на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ).
Силвия Григорова и Георги Крумов са във фактическо общуване, имат присъда от 2014 година за пране на пари и сводничество.
Пред съда Крумов споделил, че има законни приходи от работа в чужбина - отдавал чартърен пространства в Германия на заятчии. Всъщност те били употребявани за проституция.
Крумов претендирал, че тази активност е позволена от немското законодателство и затова осъществената от него облага е със легален източник. Същата активност обаче съставлява закононарушение по българския Наказателен кодекс, за което му е повдигнато и обвиняване. Съдът не признава приходите като законни, защото изказванията му за осъществени доходи остават недоказани.
От двамата се лишават се три недвижими парцела в Разград - два жилището и едноетажна жилищна постройка, лек автомобил и суми по банкови сметки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР