Държавата от години се е ангажирала да подпомага всички отбори,

...
Държавата от години се е ангажирала да подпомага всички отбори,
Коментари Харесай

Министър Кралев в Кърджали: Държавата от години помага на всички отбори, влезли във висшия ешелон на българския футбол

" Държавата от години се е заела да подкрепя всички тимове, които влизат във висшия ешелон на футбола в България, с създаване на терени и осветяване. Със стадиона в Кърджали ще осъществяваме нашите обещания по същия метод ". Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред медии по време на визитата си в Кърджали дружно с премиера Бойко Борисов. Те се срещнаха с управлението на ПФК Арда, както и с проектантите, изготвили плана за в допълнение модернизиране на стадиона (осигуряването на осветяване, създаване на козирка, табло и прилежаща инфраструктура).
 Черно море ще търси победния път против Арда
Черно море ще търси победния път против Арда

" Моряците " позволиха първа загуба в шампионата в предходния кръг, отстъпвайки с 1:2 на Лудогорец

Модернизирането се постанова, с цел да може футболният клуб да организира домакинските си мачове на спортното оборудване в града. В момента те се играят на стадиона на Локомотив в Пловдив.

Кралев уточни, че ММС има подготвеност да спомага за реализирането на плана на Арда, като по думите му клубът е кандидатствал с извънредно подробен проект за строителни действия по прилежащата инфраструктура на стадиона.

" След срещата, която организирахме с премиера Борисов и управлението на клуба, ще довършим диалозите по плана, с цел да може по най-бързия метод средствата да се обезпечат и да се организира публичната поръчка. Най-реалистично е Арда да организира домакинските срещи на личния си стадион през пролетта, във втория полусезон ", съобщи спортният министър.

Той добави, че сега осветлението на " Арена Арда " е предпочитано, защото обстановката е по-сложна в сравнение с другите игрища.

" Първо би трябвало да се оправим с тази задача и по-късно ще мислим за последващи възможни вложения. Най-важното е да се сложи осветлението, с цел да могат футболистите да играят пред лична аудитория. Знаете, че това е дебютен сезон за Арда в елитната група и всички почитатели на тима чакат да видят любимците си на този стадион ", сподели още Кралев.
 Министър Кралев се среща с управлението на Арда поради стадиона, канят и премиера
Министър Кралев се среща с управлението на Арда поради стадиона, канят и премиера

Срещата в Кърджали има за цел да се откри заслужено решение за финансиране на клуба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР