Държавата от години се е ангажирала да подпомага всички отбори,

...
Държавата от години се е ангажирала да подпомага всички отбори,
Коментари Харесай

Кралев в Кърджали: Държавата от години помага на всички отбори

„ Държавата от години се е заела да подкрепя всички тимове, които влизат във висшия ешелон на футбола в България, с създаване на терени и осветяване. Със стадиона в Кърджали ще осъществяваме нашите обещания по същия метод “, това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред медии по време на визитата си в Кърджали дружно с премиера Бойко Борисов. Те се срещнаха с управлението на ПФК " Арда ", както и с проектантите, изготвили плана за в допълнение модернизиране на стадиона (осигуряването на осветяване, създаване на козирка, табло и прилежаща инфраструктура).

Модернизирането се постанова, с цел да може футболният клуб да организира домакинските си мачове на спортното оборудване в града. В момента те се играят на стадиона на „ Локомотив “ в Пловдив. Кралев уточни, че ММС има подготвеност да спомага за реализирането на плана на „ Арда “, като по думите му клубът е кандидатствал с извънредно подробен проект за строителни действия по прилежащата инфраструктура на стадиона. „ След срещата, която организирахме с премиера Борисов и управлението на клуба, ще довършим диалозите по плана, с цел да може по най-бързия метод средствата да се обезпечат и да се организира публичната поръчка.

Най-реалистично е " Арда ” да организира домакинските срещи на личния си стадион през пролетта, във втория полусезон “, съобщи спортният министър. Той добави, че сега осветлението на „ Арена Арда “ е предпочитано, защото обстановката е по-сложна в сравнение с другите игрища. „ Първо би трябвало да се оправим с тази задача и по-късно ще мислим за последващи възможни вложения. Най-важното е да се сложи осветлението, с цел да могат футболистите да играят пред лична аудитория. Знаете, че това е дебютен сезон за „ Арда “ в елитната група и всички почитатели на тима чакат да видят любимците си на този стадион “, сподели още Кралев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР