Държавата, освен полицаи, има и учители и други групи. Така

...
Държавата, освен полицаи, има и учители и други групи. Така
Коментари Харесай

Шефът на МВР към полицаите: Не сте само вие в държавата

Държавата, с изключение на служители на реда, има и учители и други групи. Така министърът на вътрешните работи Валентин Радев отговори на въпрос за нарастването на заплатите на служителите на реда, които оповестиха, че излизат на митинг на 5 юли.

Министърът съобщи, че ще работи за нарастване на заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, само че съгласно него това няма по какъв начин да стане по-рано от приемането на новия държавен бюджет.

" Не желая условия, а причини ", отсече той и добави, че постоянно е бил в разговор със синдикатите. На въпрос за настояването за среща с него Радев отговори, че всеки ден се виждал с тях посредством своя зам.-министър Стефан Балабанов и отхвърли изказванията, че е прекратил разговора.

" Няма такова нещо. Не желая да си приказваме през медиите - има Съвет за обществено партньорство, да приказват там. Не разбирам за какво приказват пред медиите, дават изявленията - виждам ги и аз по малкия екран като вас. Готов съм когато и да е да се срещнем и процедурата е да се срещна аз с моя заместител - все едно съм аз. Той ми рапортува всичко и аз взимам решение ", сподели той, представен от Фокус.

Според вътрешния министър обаче, в случай че не се схванат със синдикатите, те щели да желаят среща с финансовия министър, а по-късно е с премиера. " Не се прави по този начин, страната се ръководи по правила ", съобщи още Радев.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР