Държавата освен полицаи има и учители и други групи. Така

...
Държавата освен полицаи има и учители и други групи. Така
Коментари Харесай

Министърът на МВР: В държавата освен полицаи има и учители

Държавата с изключение на служители на реда има и учители и други групи. Така министърът на вътрешните работи Валентин Радев отговори на въпрос за нарастването на заплатите на служителите на реда, които оповестиха, че излизат на митинг на 5 юли.

Радев съобщи, че ще работи за нарастване на заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, само че съгласно него това няма по какъв начин да стане по-рано от приемането на новия държавен бюджет.

" Не желая условия, а причини ", безапелационен е той изясни, че постоянно е бил в разговор със синдикатите. На въпрос за настояването за среща с него той отговори, че всеки ден се виждал с тях посредством своя зам.-министър Стефан Балабанов и отхвърли изказванията, че е прекратил разговора.

" Няма такова нещо. Не желая да си приказваме през медиите - има Съвет за обществено партньорство, да приказват там. Не разбирам за какво приказват пред медиите, дават изявленията - виждам ги и аз по малкия екран като вас. Готов съм когато и да е да се срещнем и процедурата е да се срещна аз с моя заместител - все едно съм аз. Той ми рапортува всичко и аз взимам решение ", сподели той, представен от " Фокус ".

Според него обаче, в случай че не се схванат със синдикатите, те щели да желаят среща с финансовия министър, а по-късно е с премиера. " Не се прави по този начин - страната се ръководи по правила ", изясни той. 

" Аз давам отговор за цялото министерство - най-големият профсъюз съм аз. Отговарям за останалата половина, които не са синдикалисти - 26 000. 26 000 имат синдикати, другите нямат. Как си представяте, че аз ще отида да приказвам с тях и те ще ми слагат условия. Аз не желая условия - желая истина, причини от тях и ги помолих за това на първата ни среща. Вместо да ми дадат причини, потеглиха да приказват по малкия екран. Ние управляваме едно ведомство, което не се състои от 8000 членове на този профсъюз ", сподели още той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР