"Държавата обяви, че няма да удължава срока на мораториума върху

...
"Държавата обяви, че няма да удължава срока на мораториума върху
Коментари Харесай

Защо ни изгубиха 3 месеца: Мая

"Държавата разгласи, че няма да удължава периода на мораториума върху цените на тока, водата и парното. Три месеца изгубено време, което ще го плащаме всички ние. Къде са обещаните законови промени, с цел да подсигуряват, че след мораториума няма шоково да скочат всички сметки?

Къде са измененията в закона за ВиК услугите против фрапантния растеж в цената на водата и обирджийските им 5-годишни бизнес-планове?

Къде е новата тактика за водния бранш?

Къде са измененията в наредбата за установяване цената на топлинната сила против повишаването на парното и топлата вода?

Къде са измененията в закона за енергетиката за преустановяване на пазаруването електрическа сила за технологочни разноски от ЕРП и ЕСО?

Къде са измененията в закона за изваждане на ВиК-тата, лечебни заведения, учебните заведения, обществените институции от грабежа на борсата?

Къде е законът за 0% Данък добавена стойност върху сметките за вода, ток и парно?

Мораториумът трябваше да бъде не популистка мярка, а да завоюва време за промени, с които да се поддържат елементарните хора и да се подсигуряват търпими сметки. Вместо това бяха просто 3 месеца туптене на топката и изгубено време, показа Мая Манолова.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР