Държавата обмисля преследването и дебненето на жена да стане престъпление.

...
Държавата обмисля преследването и дебненето на жена да стане престъпление.
Коментари Харесай

Готвят по-тежки наказания за домашно насилие, преследването на жени също ще е престъпление

Държавата обмисля преследването и дебненето на жена да стане закононарушение.
Това разгласи правосъдният министър Цецка Цачева на конгрес за битката с насилието над дами.
По данни на правосъдното министерство 60% от убийствата на дами са били осъществени от сегашен или някогашен брачен партньор или сътрудник, брат, наследник, внук или различен непосредствен родственик на жертвата . Затова страната работи по законодателни промени, които да разрешат повече внимание при предварителната защита да се насочва към роднините.
Готвят се промени в текстовете за ликвидиране вследствие на домашно принуждение. Предвиждат се и по-тежки санкции за домашното принуждение .
Обмисля се психологическият тормоз също да се одобри за закононарушение и жертвата на принуждение ще бъде осведомена, когато насилникът излезе от пандиза, съобщи Нова тв.
Според министър Цачева сегашното законодателство не отговоря на действителността, тъй като в този момент по наказателното право не се преследва психическото принуждение. Тя съобщи, че е допустимо измененията да касаят даже обиди и слагане във финансова взаимозависимост.
Давностните периоди за следствие също ще бъдат увеличени.
225 милиарда евро годишно са разноските, които Европейският съюз влага, с цел да отговори на насилието. Това разгласи от своя страна българският еврокомисар Мария Габриел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР