Държавата няма да бъде ощетена от прекратяването на меморандума с

...
Държавата няма да бъде ощетена от прекратяването на меморандума с
Коментари Харесай

Владимир Табутов: ПП вероятно пак ще предложат Станислав Тодоров за председател на КЕВР

Държавата няма да бъде ощетена от прекратяването на меморандума с „Джемкорп“, увери Табутов

Трябва да изчакаме решението на Конституционен съд да влезе в действие и да стартираме процедура по желание на ръководител на КЕВР. Длъжни сме да изберем нов, с цел да не обезглавим комисията“. по този начин депутатът от Политическа партия Владимир Табутов разяснява проблема с назначението на Станислав Тодоров за началник на енергийния регулатор.

Решенията в комисията се взимат от две подкомисии в тричленен състав, като ръководителят взе участие и в двете. Предполагам, че е невероятно регулаторът да спре работа, разяснява Табутов думите на Станислав Тодоров.

На въпрос кое ще бъде новото предложение на Политическа партия, Табутов отговори: „нямаме никакви предпоставки да предложим друга кандидатура“. По мотив обвиняванията на опозицията и „Има подобен народ“ депутатът съобщи, че Политическа партия не са извивали ръцете на съдружните сътрудници по отношение на назначението.

„На 15 февруари за пръв път в комисия по енергетика влезе точка за установяване на разпоредбите. Ние не я гласувахме, тъй като не бяхме консолидирали мнението си с съдружните сътрудници – всичко до тогава е било в съгласие с тях“, съобщи Табутов.

Опозицията е обвинила ръководещите в диригентство и е загатнала имена, които нямат общо със настоящия ръководител на КЕВР, сподели още той. Самата съпротива, както и съдружните сътрудници са имали късмет да предложат собствен претендент, само че не са го създали, акцентира депутатът.

Меморандумът с „Джемкорп“ е тристранно съглашение с Министерството на енергетиката и IP3 Corporation, в чиито клаузи съществуват отговорности на страните, които нямат финансов темперамент.

Държавата не е била ощетявана до момента, няма и да бъде – безапелационен е Владимир Табутов – в меморандума е ясно написано, че всяка страна може да приключи връзките с месец предупреждение и без неустойки.

На въпрос дали „Джемкорп“ е обвързвана с съветски олигарси или пране на пари, депутатът отговори:

„Това беше един от въпросите, които зададох на шефа на ДАНС на закритото съвещание на енергийната комисия. Инициативата идва или от стана на „Джемкорп“, или от страна на IP3 Corporation. Втората е компания, вложила десетки милиарди в областта на енергетиката и оттова може да се твърди, че те са много законни. От страна на „Джемкорп“ нещата са малко по-неизвестни – надяваме се на следващия ден да проведем следващо закрито съвещание на енергийната комисия, с цел да изслушаме министъра на енергетиката, министъра на финансите.“

Енергийният министър е положил автограф под този меморандум, тъй че той би трябвало да знае всиички детайлности, съобщи депутатът.

Условията на „Продължаваме промяната“ в договарянията за кабинет – антикорупционното законодателство и назначението на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ, са 100% в унисон предложенията по време на първия мандат.

„За нас най-важна е битката против корупцията и статуквото. Ако някой е преосмислил позицията си е подготвен да застане зад ясно написана стратегия – това ще се разбере още в първата седмица“, разяснява Табутов възможна нова коалиция с Има Такъв Народ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР