Държавата ни се тресе от скандали и ярки примери на

...
Държавата ни се тресе от скандали и ярки примери на
Коментари Харесай

Нинова: Моделът в Хасково е резултат от политиката на Борисов


Държавата ни се тресе от кавги и ярки образци на преобразяване на българските общини от ГЕРБ в фамилни компании за заемане на постове и систематизиране на общински пари на фамилни компании. Не е единствено Хасково, погледнете Ботевград, Габрово и други Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Това е част от целия циничен модел, само че този модел е разследване. [b]Това, което става Хасково е разследване от една съзнателно заложена политика от държавното управление на Бойко Борисов и тази политика си има лице – министър председателят Борисов[/b] “, съобщи водачът на левицата.

Тя обясни главните моменти на тази политика: държавното управление реже финансирането на всички общини със закон – Законът за бюджета, само че по-късно с разпореждане на Министерски съвет се финансират субективно общини, ръководени от ГЕРБ.

[b]„ Когато там се излеят парите, идват към този момент роднинските компании и назначенията. Тази роднинска администрация бива употребена по-късно за избори, а тези компании генерират финансов запас за изборите “[/b], сподели Нинова и продължи: „ Изправят се против нас и споделят: вие ще мълчите, тъй като ви бихме на локални избори. Не, няма да мълчим. Казват: нас народът не желае и по тази причина няма да казвате нищо. Ще споделяме, тъй като не народът ги желае, а този политически октопод е задушил свободната воля на този народ “, безапелационна е Нинова.

В централата на Българска социалистическа партия се организира национална среща, отдадена на бюджета за 2018 година и локалната власт. В нея вземат участие кметове, определени от Българска социалистическа партия, ръководители на общински препоръки, народни представители, ръководители на комисии и препоръки в Българска социалистическа партия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР