Държавата ни рискува да се превърне в инвестиционно гето, докато

...
Държавата ни рискува да се превърне в инвестиционно гето, докато
Коментари Харесай

Йорданова: Не искам да мисля, че главният прокурор пере най-добре

Държавата ни рискува да се трансформира в капиталово гето , до момента в който политици и институции като прокуратурата се крият зад мантрата, че. Това разяснява някогашният правосъден министър Надежда Йорданова в ефира на „ NOVA “, уточнявайки, че когато задгранични компании преценят дали да влагат в България, те доста внимават за рисковете от замесване с хора, които са обект на наказания.

Бившият народен представител напомни по какъв начин през 2020 година основният прокурор Иван Гешев защитаваше Владислав Горанов за теча на персонални данни от Национална агенция за приходите , само че за сметка на това упрекна „ Да, България “ за проблема.

„ При Горанов по никакъв метод не е ясно до каква степен е разследвано присъединяване му в прокарването на удобно законодателство за хазартните игри. Прокуратурата би трябвало да спре да се държи като нечула, невидяла и неразбрала. Не желая да си мисля, че основният прокурор пере най-добре “, акцентира Йорданова, акцентирайки още образци за привидна активност на държавното обвиняване , чиито производства и инспекции неведнъж не стигат до средата.

Попитана за другия някогашен министър в листата „ Магнитски “ Йорданова напомни по какъв начин е протекло наказателното произвеждане против него за корупция и занемареност в Белене . През 2006 година Овчаров подписва контракт с съветската компания „ Атомстройекспорт “, за който се твърди, че е в нарушаване на Закона за публичните поръчки. Бившият министър на енергетиката е притеглен като обвинен цели 10 години по-късно, а делото влиза в съда чак през 2016 година и най-после завършва по отминалост .

„ Случващото се демонстрира, че системата на прокуратурата буксува. Когато корупцията в страна от Европейски Съюз и НАТО проникне в основни системи като тази на прокуратурата, тя рано или късно стига до системите на сътрудниците. Те взимат ограничения, с цел да се предпазят и всичко това е доста неприятен знак за България “ , съобщи Йорданова.

Заместник-председателят на парламентарната група на Демократична България в 48-ото Народно събрание сподели още, че ГЕРБ е провалила приемането на Механизма за инспекция и надзор на основния прокурор във към този момент разпуснатия парламент. Въпреки поръчките за поддръжка на законодателството, нужно за разпределяне на финансови средства по Плана за възобновяване и резистентност, на процедура депутатите на Бойко Борисов забавиха процеса както в парламентарните комисии, по този начин и в пленарна зала.

„ По-скоро ГЕРБ прокарват пъртина за законопроекта на „ Възраждане “. Има опит да се върне законодателството, което подхожда на правосъдната система по времето на основния прокурор Никола Филчев “, заключи Йорданова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР