Държавата не успя да пласира апетитния апартамент на ул. „Софроний“

...
Държавата не успя да пласира апетитния апартамент на ул. „Софроний“
Коментари Харесай

Фалстарт с продажбата на фамозен държавен апартамент в центъра на Бургас

Държавата не съумя да пласира апетитния апартамент на ул. „ Софроний “ 12 в Бургас. Той бе пуснат на търг в края на предходната година през новата електронна платформа за продажби на парцели, ръководена от Агенцията за обществените предприятия и надзор (АППК), оповестява "Флагман ".

Причината за неуспеха на търга обаче не е неналичието на претенденти, а механически проблем. След като на 14 декември се записал първият искащ да закупи жилището, е-платформата автоматизирано генерирала неверен период.

„ В електронната платформа е генериран краен период за подаване на документи 02.01.2021г. Съгласно чл.54а, ал.3 от ППЗДС от регистрацията на първия претендент стартира да тече срокът от 12 работни дни, в който могат да се записват за същия търг всички други претенденти. С оглед посочената наредба срокът за регистрация изтича на 05.01.2021г., а не на 02.01.2021г., както е посочено в платформата “, написа регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков в своя заповед, с която е отменил процедурата, както излиза наяве от уеб страницата на регионалната администрация.

Чолаков се базира на писмо от АППК. С него от институцията уведомяват регионалния шеф, че заради механически аргументи „ на практика е невероятно да бъде заменена датата и оферират да бъдат подхванати дейности за анулация на търга “.

От пресцентъра на регионалния шеф оповестиха, че се изчакват периоди за обжалване, след което процедурата ще бъде оповестена отначало.

Припомняме, че държавният апартамент е с повърхност 104 кв. м. Мястото е на първа успоредна улица на основната „ Богориди “ и е на метри от друга централна артерия в Бургас – ул. „ Цар Симеон I”. Морската градина е в непосредствена непосредственост.

Началната тръжна цена бе 143 183 лева без Данък добавена стойност.

Тънкият миг е, че постройката, в която е жилището, е монумент на културата, което лимитира правата на притежателите по ремонтни или други по-кардинални дейности.

От регионална администрация оповестиха, че по анулираната процедура са се записали като кандидати-купувачи седем лица. Само трима обаче били действителните, които платили депозит в съответния период.

Има информация за най-малко още един провален е-търг за апартамент в Бургас отпреди към година. Тогава повода бе неточност в последните секунди, като обяснението за бъга бе прекомерно необичайно - огромен брой кандидат-купувачи, които наддали по едно и също време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР