Държавата не трябва да плаща дълговете на общинските болници. Това

...
Държавата не трябва да плаща дълговете на общинските болници. Това
Коментари Харесай

Д-р Таня Андреева: Държавата не трябва да плаща дълговете на общинските болници

Държавата не би трябвало да заплаща задълженията на общинските лечебни заведения. Това сподели в предаването „ Лице в лице” по bTV някогашният здравен министър доктор Таня Андреева, която сега работи в общинска болница в София.

Факт е, че те са насъбрани и има някаква причина. Това, че те ще ги изплатят, не значи, че казусът ще бъде оздравял и те след 2-3 години няма да стигнат до същото положение, съобщи тя.

По думите на Андреева е належащо да се види по области какви лечебни заведения би трябвало да има.

Тя добави, че общинските лечебни заведения са най-уязвимите лечебни заведения. „ Всеки пациент, който има потребност от лекуване, първо отива в общинското лечебно заведение. Много хора обществено не могат да си разрешат да отидат в по-големи лечебни заведения или в частни болници”, уточни Андреева. Тя посочи, че общинските лечебни заведения имат проблем с фрагментите.

В диалога тя разяснява и Истанбулската спогодба и дебатите за третия пол.

„ Ако би трябвало да отнесем въпроса към биологията, има два пола – мъжки и женски, които са детерминирани от половите хромозоми. Истина е, че от време на време се раждат дечица, които имат някакви аномалии, свързани или половите хромозоми, или с други гени, само че това не е норма. Това в медицината се преглежда като патология и тези хора нормално по-късно се лекуват”, уточни Таня Андреева.

„ Конвенцията повдигна един доста значим въпрос – не може по този начин тихичко и тайничко да се разискват документи, които касаят всички нас”, добави тя.

„ Тази спогодба сподели, че нашето общество е консервативно в хубавия смисъл на думата, държи на фамилията, на построените обществени модели на това коя е мама, кой е баща, по какъв начин се случват нещата в семейството”, означи Андреева.

„ Не мога да приема, че едно дете се ражда безполово, както се пробват да ни внушат, и в един миг то ще избере какво да бъде. Така или другояче доста хора избират какви да бъдат и по какъв начин да живеят. Във времето сме станали все по-толерантни и одобряваме това. Аз също познавам хора, които се усещат разнообразни, и почитам този техен избор, само че не желая той да бъде натрапван, без децата или родителите на тези деца да имат предпочитание за това”, добави някогашният здравен министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР