Държавата не се е отказала от царските имоти“, ако казусът

...
Държавата не се е отказала от царските имоти“, ако казусът
Коментари Харесай

Нанков: Държавата не се е отказала от „царските имоти“


Държавата не се е отказала от „ царските парцели “, в случай че въпросът не се реши извънсъдебно след 6 месеца, продължаваме с делата. Това съобщи районният министър Николай Нанков по време на днешния парламентарен надзор, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нанков отговори на въпрос по отношение на дейностите на Министерството на районното развиване и благоустройство по прекъсване на делата за така наречен „ царски парцели “.

Той изясни, че са подадени молби с искане за прекъсване на правосъдното произвеждане за период от 6 месеца, само че съдът не се е произнесъл по това искане, за което е належащо единодушието на всички страни по делото.

От друга страна Нанков разясни, че е образувана работна група със задача разискване на въпросите, свързани със собствеността на парцелите, която следва да се произнесе със мнение.

„ Най-късно в понеделник работната група ще завърши с активността си и ще има мнение. Тогава на цялата общност ще се показа каква е визията на страната. От районното министерство не са подавани молби за отвод от желае. Появиха се спекулации в медийното пространство декларирам изрично, че не са подавани молби “, увери Николай Нанков.

Той сподели още, че има две висящи правосъдни производства с предмет правото на благосъстоятелност върху парцелите Дворец „ Врана “ и Дворец „ Царска Бистрица “, по които страна е районното министерство, с предмет признание за открито, че българската страна е притежател на парцела и отсъждане на обезщетение за използването без съображение. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР