Държавата не разполага с достатъчно пари, за да покрие щетите

...
Държавата не разполага с достатъчно пари, за да покрие щетите
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Държавата не разполага с достатъчно пари, за да покрие щетите от бедствията

Държавата не разполага с задоволително пари, с цел да покрие вредите от бедствията.

Това съобщи по време на чуването си в Народното събрание вътрешният министър Калин Стоянов.

„ Сумата, с която разполага междуведомствената комисия, е извънредно незадоволителна. Няма за вредите камо ли за предварителна защита. Предстои списък на вредите във Враца, с цел да може оптимално бързо да постъпят настояванията към нас. Една от общините е отпуснала помощ за 60 000 лв., само че ние не сме получили заявка”, акцентира Стоянов.

„ До момента има 2 решения за отпуснати 63 милиона, имаме останали 17 от тях. Имаме уверението на Асен Василев, че с новия бюджет ще има още 50 млн. и сумарно стават 130. Тя ще бъде обсъждана, като декларирахме предпочитание в бюджета сумата да бъде доста по-висока за 2024, тъй като имаме декларирана помощ за 512 млн.”, уточни вътрешният министър.

Въпреки това ще бъдат обезпечени финансови средства за справяне с вредите от наводненията през юни, защото това е приоритет.

„ Остатъкът от сумата досега 17 млн. плюс спомагателните 50 млн. смятам, че ще се оправим от бедствията през този месец. Те ще бъдат предпочитано поети като ангажимент. Сумата е достатъчна”, безапелационен е Калин Стоянов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР