Държавата не може да се ваксинира вместо вас, нека всеки

...
Държавата не може да се ваксинира вместо вас, нека всеки
Коментари Харесай

Президентът на Германия: Държавата не може да се ваксинира вместо вас, нека всеки изпълнява дълга си

Държавата не може да се имунизира вместо вас, дано всеки извършва дълга си. Това е апелът, който насочи към народа си президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер.

Той счита, че свободата, доверието и отговорността са придобили нова значимост посред коронавирусната пандемия и климатичната рецесия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

В авансово публикувано слово на Щайнмайер във връзка Рождество Христово, той насочва косвен апел към тези, които отхвърлят да се имунизират против ковид, да премислят решението си.

" Държавата не може да слага маска на ваше място, нито може да се имунизира вместо вас. Но, всеки един от нас би трябвало да извърши дълга си ", декларира той.

" Радвам се, че огромно болшинство от хората признаха капацитета, който има имунизацията ", добавя той. " Вярно е, че при демокрацията ние не можем да бъдем на едно и също мнение. Но аз ви приканвам да си спомните това: вие сте една страна ", добавя Щайнмайер.

Той показва убеденост, че миналите 12 месеца, също дават вяра поради голямата взаимност с жертвите на наводненията и работата на тези, които се борят с коронавирусната болест.

Освен за пандемията и за климатичната рецесия, Щайнмайер показва и безпокойствие във връзка със скупчването на войските по руско-украинската граница.

" Ние сме обезпокоени от новините, които чуваме от толкоз доста райони на нашия разтревожен свят, и изключително от Източна Европа ", споделя той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР