Държавата не е на Пепи Еврото и на Нотариуса, тя

...
Държавата не е на Пепи Еврото и на Нотариуса, тя
Коментари Харесай

Владимир Николов: Прокурорите работят, за да защитят държавния интерес

Държавата не е на Пепи Еврото и на Нотариуса, тя е на българското общество. Прокуратурата е призвана и имам вяра в голямата си част сътрудниците прокурори работят, с цел да защитят държавния и публичен интерес. Вярвам го и мога уверено да го настоявам. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Владимир Николов - ръководител на Асоциацията на прокурорите, областен прокурор на Плевен.
Прочетете още
" Тези кавги, на които станахме очевидци, са неприемливи в една правова страна. Сега е моментът всички виновни държавни институции и органи да свършат своята работа и да създадат по този начин, че сходни неща да са невъзможни и хора, като тези, които получиха поданство с избрани прякори, да не могат да паразитират върху Съдебната система и върху цялото общество ", акцентира Николов.

" Но изрично не би трябвало да бъде хвърляна тиня върху цяла една институция и да не бъде поставян под подозрение професионализмът, съвестността и честността на хиляди български прокурори. "

На въпрос за какво до момента в който е бил жив Божанов, сигналите против него са били потулвани, Владимир Николов отговори:

" Заблуда е, че всички недъзи в сходни процеси се дължат на прокуратурата. Ние имаме своите недостатъци и сме системата, която има способността да се очисти от сходни порочни практики. Но - нагледно казано, няма по какъв начин да се случи битката с корупцията и престъпността въобще, в случай че липсват останалите детайли от пъзела. Прокуратурата би трябвало да работи в синхрон с Министерство на вътрешните работи, със съда. Когато българските институции не работят в синхрон, няма да бъдат реализирани съответните резултати. "

Председателят на Асоциацията на прокурорите отхвърли да е посещавал частния съдийски клуб, за който се счита, че е бил управителен от Мартин Божанов–Нотариуса. Владимир Николов акцентира, че е схванал за съществуването на починалия Божанов едвам след убийството му.

" Искрено се надявам следствието по съответните каузи да стигне до истината. "

Съдия Цариградска не е подавала сигнал в Плевенската прокуратура за заканите против нея, уточни още Николов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР