Държавата не е играчка, която може да си я подхвърляме,

...
Държавата не е играчка, която може да си я подхвърляме,
Коментари Харесай

Журналистът Любчо Нешков: Държавата не е играчка, която може да си я подхвърляме

Държавата не е играчка, която може да си я подмятаме, без значение в чии ръце е, с цел да постъпваме по този безконтролен метод. Всичко е значимо в живота. Така разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политическата обстановка у нас журналистът Любчо Нешков.

" Тези, които се явяват на избори и в случай че не получат поддръжката, която се желали, да бъдат по този начин рационални и виновни пред всички нас, тъй като аз може да не съм дал своя вот съответно за някои от тях, само че откакто влизат в храма на демокрацията, би трябвало да носят отговорност и за мен, и за всички ваши симпатизанти и почитатели ", изясни Нешков.

По думите му един политик, водач или началник не се регистрира единствено и само пред партийния си електорат, тъй като партийният електорат е до влизането и клетвата. " Оттук нататък ползите са общи. Аз не виждам какво може да ни разделя при отбраната на един рационален бюджет, в отбраната на националните ползи при разногласия с някой от съседите ", добави журналистът.

Според него лидерската среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е първата стъпка, която ни разграничава от всичко това, което се случи през последните две години.

" Тоталната борба и неналичието на политическа логичност с държанието от страна на една част от политиците, с слагането на червени линии, на граници и така нататък – нещо, което не съществува в политическия свят. Политиката е изкуство, политиката е умеене да се вършат взаимни отстъпки не поради компромиса и присъединяване в ръководството, а с цел да се защитят ползите, в това число и партийни ", сподели още Любчо Нешков.

Той беше безапелационен, че трябва да има постоянно държавно управление, а не служебно, което се регистрира единствено пред един човек. " Това не е съществувало, в това число и в най-мрачните времена на монархията ", посочи журналистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР