Държавата на духа никога не е загивала в България и

...
Държавата на духа никога не е загивала в България и
Коментари Харесай

Радев: България винаги е вървяла напред чрез просвета, знание и духовност

Държавата на духа в никакъв случай не е загивала в България и от нас зависи да я предадем на идващите генерации. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, малко откакто дружно с вицепрезидента Илияна Йотова, служебния министър председател Стефан Янев и членове на кабинета сервираха цветя пред паметника на светите братя.

Той поздрави всички сънародници с най-светлия български празник.

"Днес честваме най-голямото духовно постижение на нашия народ - основаването на лична книжовност. И би трябвало да помним, че преди повече от 1100 години точно България бе страната, която избави тяхното дело. Започнатото от Кирил и Методий бе продължено от Климент Охридски и Наум Преславски, които със своите възпитаници и хиляди почитатели направиха по този начин, че България да се трансформира в духовния и културен център на славянския свят през Средновековието ", сподели още президентът.





Според него през днешния ден би трябвало да отдадем респект на всички създатели, книжовници, хора на словото, които през вековете са създавали българската страна на духа, от която и през днешния ден, и за в бъдеще ще продължаваме да черпим сили за нашето духовно възобновление.

"Да поздравим всички наши почтени учители, книжовници, хора на знанието, които не престават да укрепват българския дух и да разпръсват тъмата на подмяната ", добави Радев.

По думите му, България постоянно е вървяла напред посредством култура, познание и нематериалност, по тази причина има оптимизъм за в бъдеще.

На въпрос ще стане ли ясно дали и по кое време ще се сменят шефовете на спецслужбите, президентът отговори, че не желае да политизира днешния най-светъл празник. Служебният министър председател Стефан Янев даде обещание информация по въпроса в идващите дни.

Радев добави, че внезапно страната ни е станала извънредно забавна за водачи и страни в Европейски Съюз по тематиката за договарянията на Република Северна Македония, като не дефинира интереса като напън. По думите му България е страната член и не трябва да се внасят проблеми в Европейски Съюз.



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР