Държавата може да си позволи да заплати наведнъж сумата по

...
Държавата може да си позволи да заплати наведнъж сумата по
Коментари Харесай

Държавата може да си позволи наведнъж да плати сумата за изтребителите Ф-16


Държавата може да си разреши да заплати едновременно сумата по договорката за закупуване на изтребителите Ф-16, заяви финансовият министър Владислав Горанов. По думите му предстоят договаряния с американската страна за реализиране на оптималната цена от 1.8 милиарда лв., избрана от Народното събрание, осведоми " Дарик ". По мотив думите на вицепремиера Красимир Каракачанов, че оптималната цена, която можем да си позволим е 2 милиарда лв., Горанов уточни, че сумата е огромна, само че усилието би трябвало да бъде направено.

Той изясни, че страната ни е в договаряния с американската страна, с цел да бъде реализирана оптималната цена, която е избрана от Народното събрание. „ 2 милиарда лв. са много пари, само че откакто това е приоритет и сме членове на НАТО евентуално това изпитание би трябвало да бъде направено “, сподели министърът. „ Обсъждаме периодите с американската страна. Най- евентуално до есента би трябвало да сме наясно със всичко “, добави Горанов.

Финансовият министър заяви още, че към този момент се работи по напътствията на прокуратурата за стягане на контрола върху отпущането на партийните дотации. Горанов сподели, че няма информация името му да участва в листата със чиновници на финансовото министерство, по който прокуратурата проверява надплатени партийни дотации.

Горанов изясни, че в листата на разследваните лица участват специалисти и ръководители на отдели, само че отхвърли да ги уточни. " Нека да оставим прокуратурата да си свърши работата с проучване на съответните процеси. Имената ги знаем, само че надали са национално значими, с цел да би трябвало да ги разясняваме ", акцентира той.

Относно оповестената от премиера Бойко Борисов концепция за диференцирана ставка на Данък добавена стойност за книгите, Горанов удостовери своята позиция срещу такава мярка.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР