Държавата може да отделя по 1 млн. лева годишно за

...
Държавата може да отделя по 1 млн. лева годишно за
Коментари Харесай

Борисов: Можем да отделяме по милион на година за детски футболни школи

Държавата може да отделя по 1 млн. лв. годишно за детско-юношеските футболни клубове в Първа лига, разгласи пред публицисти във Варна министър-председателят Бойко Борисов. При визитата си в кв. „ Аспарухово " Бойко Борисов беше посрещнат от група деца, а на новото игрище в квартала беше разпънат транспарант с надпис: „ Благодарим ви, господин Борисов, че спасихте „ Спартак Варна ".

В началото на август Министерски съвет взе решение за разпределяне на 1 398 000 лева на Община Варна за осъществяване на план „ Основен ремонт и реорганизация на съществуващите трибуни и терени на стадион „ Спартак ". Добрата вест пристигна, откакто ФК „ Спартак " още веднъж стъпи във притежание на своя клубен стадион. Със средствата, отпуснати от страната, ще бъде сменено тревното покритие, ще бъдат построени нова естрада, съблекални, поливна и противопожарна системи, ВиК и ел. съоръжения, които са компрометирани.

„ Футболните хора би трябвало да създадат нещо ", разяснява министър председателят във връзка нуждата от финансиране на спортните клубове. „ И на „ Черно море ", и на „ Ботев " - Враца, и на „ Берое " сме помогнали за ремонтна стадионите, треви, осветяване, седалки направихме, само че това не е верният път. Като страна нямаме нито предпочитание, нито право да се месим в действията на футболния съюз и федерациите, само че един по един идвате и желаете пари. Или ще сте напълно независими, или като желаете пари – да се разходват с резултат. Имаме хрумвания, само че би трябвало да ни потърсите. За „ А " група за детско-юношеските клубове можем да даваме по 1 млн. лв. годишно. Готови сме да водим този диалог, финансовият министър ще го води, освен спортният. Даваме милиони за обучение, само че спортът е също част от образованието ", съобщи Бойко Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР